ua en ru

У Німеччині машиністи потягів відновили страйк

У Німеччині машиністи потягів відновили страйк Фото: потяг в Німеччині

Профспілка німецьких машиністів відкинула можливість компромісу

Профспілка німецьких машиністів (GDL) у понеділок, 4 травня, відкинула можливість так званого "врегулювання" у тарифній суперечці з компанією Deutsche Bahn. Про це на прес-конференції у Берліні заявив лідер профспілки Клаус Везельскі, передає Deutsche Welle.

Під "врегулюванням" мається на увазі вироблення компромісного рішення незалежним посередником і згода сторін конфлікту з даним рішенням.

На користь "врегулювання" тарифного конфлікту в понеділок, 4 травня, висловилася канцлер Німеччини Ангела Меркель. За словами канцлера, таке рішення не вимагає "прямого втручання". Враховуючи відмову профспілки машиністів від компромісу, вона зауважила, що, очевидно, час для цього ще не настав.

"Але ми повинні прийти до цього", - сказала Меркель.

При цьому канцлер зазначила, що уряд в принципі не втручається в тарифні суперечки, а "право на страйк - гарантоване право в Німеччині".

У той же час вона визнала, що викликані страйком навантаження на підприємства і громадян "істотні". Тому ті, на кому лежить відповідальність, повинні докласти всі зусилля для досягнення взаєморозуміння якомога швидше, зазначила Меркель.

Крім того, машиністи Deutsche Bahn розширили страйк на пасажирські рейси. Машиністи продовжують страйкувати до кінця тижня.

Нагадаємо, профспілка німецьких машиністів GDL рано вранці в середу, 22 квітня, розширила страйк вантажних поїздів на пасажирські.