ua en ru

Геращенко: кандидатуру Бочковського запропонував екс-глава Міноборони Коваль

Геращенко: кандидатуру Бочковського запропонував екс-глава Міноборони Коваль Екс-міністр оборони України Михайло Коваль

Призначення Сергія Бочковського на посаду голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДержНС) в 2014 р. відбувалося за поданням тодішнього міністра оборони Михайла Коваля. Про це повідомив у своєму Facebook народний депутат, радник глави МВС Антон Геращенко, призвів витяги зі стенограми засідання Кабміну від 23 квітня 2014 р.

"Екс-міністр екології та природних ресурсів від партії "Свобода" Андрій Мохник з пафосом, гідним кращого застосування, повідомив, що підозрюваного в корупції Бочковського на його посаду голови ДержНС, запропонував ніхто інший як Арсен Аваков!", - написав Геращенко.

При цьому, згідно витяги зі стенограми засідання Кабміну, на запитання прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, вніс кандидатуру Сергія Бочковського тодішній міністр оборони Михайло Коваль, той відповів ствердно.

При цьому присутній на засіданні екс-генпрокурор Віталій Ярема виступив з проханням підтримати кандидатуру Бочковського.

Итак, сегодня подозреваемые в совершении хищений и коррупции экс-глава ГосЧС Бочковский и его зам Стоецкий были арестова...

Posted by Антон Геращенко on 28 Март 2015 г.

Нагадаємо, 25 березня керівники ДержНС Сергій Бочковський і Василь Стоєцький були затримані на засіданні Кабміну.

У суботу, 28 березня, суд Києва заарештував Бочковського і Стоєцького на два місяці з можливістю внесення застави.