ua en ru

Генштаб заборонив українським військовим відкривати вогонь у зоні АТО

Генштаб заборонив українським військовим відкривати вогонь у зоні АТО Фото: начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко

Таким чином українська сторона підтверджує прихильність мирному врегулюванню ситуації на Донбасі

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко видав розпорядження, згідно з яким з 00:00 25 листопада військовослужбовцям ЗСУ заборонено відкривати вогонь. Про це заявив прес-офіцер української сторони СЦКК Сергій Берець, передає прес-центр антитерористичної операції (АТО) у Facebook.

"На підтвердження безумовних прагнень України до мирного врегулювання ситуації на Донбасі, начальник Генерального штабу - Головнокомандувач ЗС України видав розпорядження, згідно з яким з 00:00 25 листопада військовослужбовцям ЗС України заборонено відкривати вогонь. Про це українська сторона СЦКК поінформувала представників СММ ОБСЄ та російську сторону центру", - йдеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що бойовики продовжують порушувати режим припинення вогню. Терористи здійснюють прицільні та провокативні обстріли позицій сил АТО зі стрілецької зброї, крупнокаліберних кулеметів та гранатометів, тим самим намагаючись спровокувати військовослужбовців ЗСУ на відкриття вогню у відповідь і порушення мінських угод.

Окремо керівник групи наголосив, що в української сторони СЦКК викликає стурбованість інформація про систематичне виявлення поблизу лінії зіткнення озброєння і військової техніки НЗФ ОРДО/ОРЛО, які відповідно до мінських домовленостей мали бути відведені на визначені відстані.

СЦКК: З сьогоднішнього дня українська сторона ввела режим «тиші» по всій лінії розмежування Сьогодні, 25 листопада, в ...

Posted by Прес-центр штабу АТО on 25 ноября 2015 г.

Нагадаємо, у зоні АТО за добу загинув один військовий, ще 8 поранені.