ua en ru

Генштаб України: в рамках четвертої хвилі мобілізації призвали 76% військовозобов'язаних

Генштаб України: в рамках четвертої хвилі мобілізації призвали 76% військовозобов'язаних В. о. спікера Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов

В рамках четвертої хвилі мобілізації вже призвали 76% військовозобов'язаних. Про це на прес-конференції заявив в. о. спікера Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Згідно з указом президента України від 14 січня 2015 р триває четверта хвиля часткової мобілізації. Зараз із запасу призвано більш 76% військовозобов'язаних, які за планом повинні бути мобілізовані в особливий період. Кожен восьмий військовослужбовець, покликаний в ході четвертої хвилі мобілізації, - доброволець. Також більш ніж на половину виконаний план по мобілізації транспортних засобів", - заявив Селезньов.

Він зазначив, що особливістю четвертої хвилі мобілізації є те, що всі мобілізовані обов'язково пройшли підготовку в навчальних центрах, на полігонах у стінах військово-навчальних закладів.

"Найкраще кампанія по мобілізації триває у Вінницькій, Хмельницькій, Черкаській, Полтавській, Київській, Чернігівській, Рівненській, Житомирській, Кіровоградській, Івано-Франківській, Львівській областях, а також в р. Києві. В цілому на належному рівні заходи щодо мобілізації також тривають у Луганській, Чернівецькій, Миколаївській, Запорізькій, Волинській, Херсонській та сумській областях", - сказав він.

"Проблемним питанням залишається низький відсоток перебування військовозобов'язаних за місцем проживання. Це викликано природними міграційними процесами, а також нехтуванням деякими громадянами правил військового обліку", - сказав Селезньов.

Нагадаємо, Нацгвардія в ході 4-ї хвилі мобілізації закликала понад 2 тис. осіб.