ua en ru

Генштаб України назвав регулярні частини армії РФ на Донбасі

Генштаб України назвав регулярні частини армії РФ на Донбасі Начальник Генерального штабу ЗСУ, генерал-полковник Віктор Муженко

Начальник Генерального штабу Збройних сил України, генерал-полковник Віктор Муженко перерахував регулярні частини російської армії, які знаходяться на окупованих бойовиками територіях Донецької і Луганської областей. Про це йдеться у інтерв'ю начальника Генштабу, опублікованому на сайті Міністерства оборони України.

За словами Муженко, в Генштабі мають підтверджені факти участі регулярних військ РФ, зокрема, в боях в районі населених пунктів Чорнухоно, Логвиново та Дебальцеве протягом лютого цього року. "Зараз я вже можу говорити про те, що в цих боях українська армія нанесла важкі втрати саме російської армії і зірвала її агресивні плани подальшого наступу", - зазначив він.

"У той же час ми знаємо, що і сьогодні регулярні частини російської армії продовжують перебувати в Україні. Наприклад: 15-а окрема мотострілецька бригада 2-ї армії Центрального військового округу, 8-а окрема мотострілецька бригада, 331-й повітряно-десантний полк з Костроми 98-ї повітряно-десантної дивізії та інші. Ми маємо перелік всіх російських військових частин, які зараз перебувають в Україні, їх місця дислокації, кількість особового складу і наявне у них озброєння", - уточнив начальник Генштабу.

Муженко підкреслив, що зараз Україна чітко дотримується мінських угод, залишаючи за собою право на адекватну реакцію у разі їх порушення протилежною стороною.

"Ми також знаємо, що військові частини, військовослужбовці яких брали участь в окупації Донецької і Луганської областей, готуються до участі у спільному з військовими підрозділами інших держав параді, який планується 9 травня на Червоній площі в Москві. Наприклад - підрозділу тієї самої 98-ї повітряно-десантної дивізії з Іваново і 106-ї повітряно-десантної дивізії з Тули", - зазначив він.

Нагадаємо, напередодні Президент Росії Володимир Путін під час "прямої лінії" в черговий раз заявив, що в Україні немає россиийских військ.