ua en ru

Генсек ООН закликав владу Ємену і бунтівників розпочати переговори в Женеві

Генсек ООН закликав владу Ємену і бунтівників розпочати переговори в Женеві Фото: Пан Гі Мун

Всі сторони повинні забезпечити безперешкодний доступ гуманітарним працівникам

Сторони конфлікту в Ємені повинні як можна швидше і без попередніх умов почати в Женеві переговори з мирного врегулювання. Про це заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун на зустрічі з прем'єр-міністром Ємену Халедом Бахахом, що відбулася в Парижі.

"Він закликав уряд Ємену і хоуситов якомога швидше вступити в діалог без попередніх умов, почавши в Женеві переговори, організовані його спеціальним посланником Ісмаїлом ульд Шейха Ахмеда", - повідомили у канцелярії генсека.

Пан Гі Мун зазначив, що конфлікт в Ємені веде до загибелі великої кількості людей і "всі сторони здійснюють порушення міжнародного гуманітарного права". "У ситуації, коли 80% населення країни потребують гуманітарної допомоги, він підкреслив, що всі сторони повинні забезпечити безперешкодний доступ гуманітарним працівникам", - йдеться в повідомленні за підсумками зустрічі.

Нагадаємо, генсек ООН засудила теракти в Парижі. Пан Гі Мун і члени Ради Безпеки ООН висловили глибокі співчуття сім'ям загиблих і побажали якнайшвидшого одужання пораненим.