ua en ru

Генсек НАТО закликав Росію відмовитися від раптових навчань

Генсек НАТО закликав Росію відмовитися від раптових навчань Фото: Йенс Столтенберг

Це необхідно для "уникнути непорозумінь"

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг закликав Росію утриматися від проведення раптових військових навчань. Про це Столтенберг заявив в інтерв'ю телеканалу CBS.

"Ми закликаємо Росію відмовитися від такого роду навчань. Кожна країна має право на перевірку своїх збройних сил, у тому числі і Росія, але вони повинні робити це більш прозоро і передбачувано, щоб уникнути будь-яких непорозумінь", - заявив Столтенберг.

При цьому генсек зазначив, що безпосередньої загрози, для однієї з 28 країн альянсу при проведенні Росією навчань, немає.

Нагадаємо, вчора, 26 травня, за рішенням Президента Росії Володимира Путіна в РФ проводилася раптова перевірка бойової готовності угруповання авіації і військ протиповітряної оборони Центрального військового округу.

"У рамках раптової перевірки бойової готовності угруповання авіації і військ протиповітряної оборони (ППО) Центрального військового округу (ЦВО), що залучаються з'єднання і військові частини виконують заходи щодо приведення в бойову готовність "повну", - повідомили в прес-службі Міністерства оборони Росії.

Там також зазначили, що перевірка проводиться в рамках підготовки до стратегічного вченню "Центр-2015". "Передові групи авіаційних частин і з'єднань здійснюють перебазування на оперативні аеродроми для їх підготовки до прийому основних сил. Підрозділи протиповітряної оборони, підняті по тривозі, здійснюють марші у райони зосередження, де посреднеческим апаратом будуть доведені чергові вступні за вченням", - сказано в повідомленні Міноборони РФ.

Відзначається також, що перевірка стосується близько 12 тис. військовослужбовців, у ній задіяні до 250 літаків і вертольотів, близько 700 одиниць різного озброєння і військової техніки.