ua en ru

Генсек НАТО закликав РФ вивести війська з України

Генсек НАТО закликав РФ вивести війська з України Фото: Йенс Столтенберг

Йенс Столтенберг закликав до повного дотримання перемир'я на Донбасі

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг закликав Російську Федерацію вивести свої війська з України. Про це він заявив під час зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, передає Reuters.

"Ми закликаємо Росію припинити підтримку сепаратистів і вивести всі свої війська із Східної України", - сказав він журналістам.

Він також закликав до повного дотримання мінських угод про припинення вогню в Україні.

Зазначимо, що генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі 11 травня висловив свою думку, що РФ і підтримувані нею бойовики найближчим часом готові розпочати новий наступ на Сході України. "У східній Україні Росія і сепаратисти мають можливості для початку військових дій в дуже короткий час, але які в них наміри - я б не став спекулювати", - сказав генсек НАТО. За його словами, РФ і далі поставляє на Донбас сучасну зброю, тренує бойовиків і завозить свій особовий склад. А ще нарощує військову присутність вздовж українського кордону. Столтенберг закликав Москву поважати мінські домовленості і поклав на неї особливу відповідальність за їх реалізацію.

Варто зазначити, сьогодні, 13 травня 2015 р., в Туреччині також збереться комісія Україна-НАТО, яка обговорить шляхи розвитку співпраці між Україною і альянсом. За результатами засідання комісії Україна-НАТО планується прийняти спільну заяву.

Нагадаємо, напередодні саміту глав МЗС країн-членів НАТО в Антальї глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу засудив дії Росії в Україні і в Криму.