ua en ru

Генсек НАТО отримав від України підтвердження присутності російських військ на Донбасі

Генсек НАТО отримав від України підтвердження присутності російських військ на Донбасі Фото: Йенс Столтенберг

Однак НАТО і раніше володіє такою інформацією

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг отримав від України підтвердження присутності російських військ на Донбасі. Про це він повідомив у вівторок, 22 вересня, в ході підписання двосторонніх документів між Україною і НАТО, передає кореспондент РБК-Україна.

"На засіданні РНБО почув інформацію, яка доводить, що Росія продовжує підтримувати сепаратистів, і військові РФ присутні на сході України... вони продовжують підтримувати сепаратистів і командним управлінням, і підготовкою, та обладнанням",- сказав Генсек.

Разом з тим, він додав, що НАТО вже давно має інформацію про перебування російських військ на території окупованого Донбасу, однак дані, які він отримав сьогодні тільки посилюють впевненість Альянсу в цьому.

"Це те, що базується на сьогоднішній інформації, яку я отримував, але також і на нашій розвідувальної інформації з розвідувальних джерел НАТО, також і з відкритих джерел",- додав він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) надав НАТО докази участі російських військ у війні на Донбасі.