ua en ru

В газосховища України до опалювального сезону закачають 16-17 млрд куб. м газу, - "Укртрансгаз"

В газосховища України до опалювального сезону закачають 16-17 млрд куб. м газу, - "Укртрансгаз" Фото: Укртрансгаз

Цього цілком достатньо для опалювального сезону

За попередніми розрахунками, до початку опалювального сезону в газові сховища України планується закачати 16-17 мільярдів кубометрів газу. Про це сьогодні під час прес-туру на виробничі об'єкти НАК "Нафтогаз України" та ПАТ "Укртрансгаз" повідомив журналістам начальник відділу зв'язків з громадськістю та пресою ПАТ "Укртрансгаз" Максим Белявський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відповідно до затвердженого балансу, ми очікуємо, що на початок опалювального сезону в українських газових сховищах буде накопичено близько 16-17 мільярдів кубічних метрів блакитного палива. Як показує досвід попередніх років, цього буде цілком достатньо, щоб успішно пройти опалювальний сезон", - заявив Белявський.

За його словами, зараз обсяги газу, накопичені в сховищах майже рівні торішніх.

"Обсяг газу, який зберігається на сьогоднішній день, майже рівнозначний обсягом газу, який зберігається з минулого року. Якщо говорити мовою цифр, то, наприклад, на початок підготовки до опалювального сезону ми розпочали з випередженням за обсягом газу, який зберігався в сховищах - це приблизно більше на 10% газу у сховищах на початок підготовки", - зазначив Белявський.

Нагадаємо, на підготовку до опалювального сезону планується витратити 400 млн грн.