ua en ru

Футбольні судді зможуть використовувати відеоповтор під час матчу

Футбольні судді зможуть використовувати відеоповтор під час матчу Фото: суддям дозволять призначати пенальті після перегляду відео

Арбітри зможуть звертатися до відеозапису, щоб приймати рішення у 4-х випадках

Міжнародна рада футбольних асоціацій, яка визначає правила гри у футбол, у суботу, 5 березня, ухвалила рішення протестувати відеотехнології, що мають допомогти арбітрам судити матчі. Про це повідомляє Deutsche Welle (DW).

Тестування триватиме два роки і має розпочатися не пізніше, ніж у сезоні 2017-2018 років. Після цього Міжнародна рада футбольних асоціацій ухвалить остаточне рішення, чи застосовувати нові технології постійно.

"Ми ухвалили справді історичне рішення для футболу. ФІФА та Міжнародна рада футбольних асоціацій очолили дискусію і не припиняють її. Ми показали, що дослухаємося до фанів, гравців, футболу", - заявив президент ФІФА Джанні Інфантіно на прес-конференції у Кардіффі.

У період тестування арбітри зможуть звертатися до відеозапису, щоб приймати рішення у чотирьох випадках: зарахування голів, присудження червоної картки, призначення пенальті та помилкове встановлення ідентичності. Під час гри асистент арбітра матиме доступ до відеозапису матчу та зможе або переглядати повтори на прохання судді, або самостійно повідомляти арбітру про порушення, яке той не помітив.

Цьому рішенню передувало запровадження у світовому футболі технології відеофіксації голів, яку вперше застосували на чемпіонаті світу 2014 року.

Нагадаємо, раніше в УЄФА повідомили, що готові проводити матчі Євро-2016 без глядачів у разі загрози безпеці.