ua en ru

Американський мільярдер запропонував поділити Каліфорнію на 6 штатів

Американський мільярдер Тім Дрейпер виступив із пропозицією розділити Каліфорнію на шість штатів, повідомляє USA Today. Цей план вже набрав необхідну кількість підписів для винесення його на референдум, який може пройти в листопаді 2016 року.

Американський мільярдер Тім Дрейпер виступив із пропозицією розділити Каліфорнію на шість штатів, повідомляє USA Today.

Цей план вже набрав необхідну кількість підписів для винесення його на референдум, який може пройти в листопаді 2016 року.

За словами бізнесмена, кампанія за поділ Каліфорнії вже зібрала понад 1 млн підписів. При цьому для голосування необхідно приблизно 800 тис. підписів.

На думку Дрейпера та інших прихильників цієї ініціативи, поділ величезного штату, де проживає близько 38 млн людей, дозволить створити шість нових законодачих зборів і урядів, які зможуть з великим успіхом вирішувати проблеми на місцях. Також нові територіальні одиниці отримають можливість написати власні конституції. Передбачається створити такі штати: Джефферсон, Північна Каліфорнія, Кремнієва долина, Центральна Каліфорнія, Західна Каліфорнія, Південна Каліфорнія.

Цей план вже зустрів запеклу критику з боку демократичної більшості в Каліфорнії, а за даними соціологічного опитування Field Poll, 59% жителів штату відкинули цю ідею.