ua en ru

ФСБ затримала трьох громадян України на кордоні з Кримом, - ДПС

ФСБ затримала трьох громадян України на кордоні з Кримом, - ДПС Фото: ФСБ затримала трьох громадян України на кордоні з Кримом

Українці ловили рибу

ФСБ Росії сьогодні, 15 вересня, 2015 р. на кордоні з окупованим Кримом затримала трьох громадян України. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України (ДПС).

"Сьогодні вранці до відділу прикордонної служби "Генічеськ" Херсонського загону надійшла інформація від рибалки, який здійснював вилов риби на озері Сиваш, про можливе затримання представниками ФСБ Російської Федерації риболовецького човна в районі Кошарського лиману на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією України АР Крим, на борту якого знаходилися троє громадян України", - йдеться в повідомленні.

Човен вийшов з тимчасового пункту базування "Стрілкове" для здійснення промислового вилову риби.

Близько 10 години ранку один із рибалок, які були на човні зателефонував дружині та повідомив, що їй необхідно передати оригінал паспорту через контрольний пункт в'їзду/виїзду "Чангар" російським прикордонникам для складання адміністративних документів.

Повідомляється, що по факту причин та обставин можливого затримання 3 громадян України представниками ПС ФСБ РФ начальником Бердянського прикордонного загону призначено службове розслідування.
Також проінформовано МЗС України та взаємодіючі правоохоронні органи.

Нагадаємо, раніше у Криму було затримано трьох українських військових.