ua en ru

Франція закликає скликати позачергову раду глав МВС країн ЄС

Франція закликає скликати позачергову раду глав МВС країн ЄС Фото: Бернар Казньов

Рада міністрів внутрішніх справ по темі тероризму може відбудуться 20 листопада

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов закликає скликати позачергову раду міністрів внутрішніх справ країн Європейського союзу (ЄС), передає AFP з посиланням на міністерство.

Казньов зажадав провести екстрених рада міністрів внутрішніх справ країн Євросоюзу, щоб обговорити посилення боротьби з тероризмом після атак в Парижі.

Казньов попросив ЄС провести цю зустріч у п'ятницю, 20 листопада, в Брюсселі.

"Боротьби" проти тероризму "має бути посилена на всіх рівнях і, зокрема, на європейському та міжнародному рівнях", - цитує агентство заяві.

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів у різних районах міста. Спочатку сталися три вибухи біля Stade De France, де проходив матч Франція-Німеччина. Крім того, терористичні атаки сталися в п'яти інших місцях Парижа. Зокрема, терористи захопили і розстріляли заручників у театрі Bataclan. У загальній складності, в результаті нападів загинули 129 осіб, ще понад 350 отримали поранення.

Відповідальність за вчинення терактів в Парижі взяли на себе бойовики ИГИЛ.

Повідомлялося, що в результаті терактів в Парижі загинули громадяни 15 країн. Впізнані були тільки 103 тіла жертв терористичних атак, до 30 - залишаються не ідентифікованими.

Багато європейський держави посилили заходи безпеки у зв'язку з терактами в Парижі.