ua en ru

Франція завдала другий авіаудар по ІДІЛ в Сирії

Франція завдала другий авіаудар по ІДІЛ в Сирії Фото: Жан-Ів Ле Дріан

Удари були нанесені в районі Ракки

Французькі винищувачі Rafale в ніч з 8 на 9 жовтня завдали авіаудари по об'єктах, пов'язаних з "Ісламським державою" (ІДІЛ) в районі Ракки (Сирія). Про це в інтерв'ю радіо "Європа 1" заявив міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан, передає BBC Росія.

"Ми вдарили (за цим цілям - ред.), тому що знаємо, що в Сирії, особливо в Ракка, є тренувальні табори для іноземних бойовиків, місія яких - не воювати за ІДІЛ, але приїхати до Франції, в Європу і влаштовувати нападу", - сказав Ле Дріан.

Міністр зазначив, що нові бомбардування очікувати найближчим часом.

Нагадаємо, Франція вперше завдала повітряних ударів по позиціях угрупування "Ісламська держава" в Сирії 27 вересня.

"Франція завдала удари в Сирії. Ми зробили їх на основі інформації, зібраної в ході польотів повітряних суден, що виконувалися більше двох тижнів, в якості самостійного дії, в координації з нашими партнерами по коаліції. Наша країна підтверджує свою рішучу відданість боротьбі проти терористичної загрози", - говорилося в заяві Президента Франції Франуса Олланда.

Раніше повідомлялося, що МЗС Росії і Франції обговорили координацію зусиль по боротьбі з ІДІЛ.

"8 жовтня в Парижі спеціальний представник Президента Російської Федерації з Близького Сходу та країн Африки, заступник Міністра закордонних справ Росії М. Л. Богданов провів консультації з дипломатичним радником Президента Французької Республіки Ж. Одибером і політичним директором МЗС Франції Н. де Ривьером", - йдеться в повідомленні на сайті МЗС РФ.