ua en ru

Франція домовилася з Єгиптом про продаж "Містралів"

Франція домовилася з Єгиптом про продаж "Містралів" Фото: Франсуа Олланд

Олланд і Сісі домовилися про продаж "Містралів"

Президент Франції Франсуа Олланд домовився з Президентом Єгипту Абдул-Фаттахом Халілом аль-Сісі про продаж двох вертольотоносців типу "Містраль". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Єлисейського палацу.

"Олланд і Президент Сісі домовилися про умови придбання двох "Містралів" Єгиптом", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Франція і Росія підписали контракт про купівлю двох вертольотоносців класу "Містраль" у 2011 р. Згідно з контрактом, перший корабель для Росії повинен бути поставлений в 2014 р., а другий - в 2015 р. Сума укладеного контракту склала 1,2 млрд євро.

Однак 25 листопада 2014 р. Президент Франції Франсуа Олланд прийняв рішення призупинити поставку Росії першого вертольотоносці типу "Містраль" через роль РФ у конфлікті на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що Франція може продати "Містралю" Єгипту, Саудівської Аравії, Індії та Малайзії.

Було відомо, що представники Єгипту продовжують вести переговори з французькою стороною щодо купівлі двох вертольотоносців типу "Містраль". Однак передбачалося, що рішення по угоді може бути прийнято тільки до кінця жовтня. За даними La Tribune, Єгипет не влаштовувала ціна, встановлена французами на обидва "Містраля", в результаті чого переговори ледь не зірвалися.