ua en ru

У Франції ісламісти влаштували теракт на заводі, є жертви

У Франції ісламісти влаштували теракт на заводі, є жертви Фото: завод у Сен-Кантен-Фаллавье, де стався вибух

Біля заводу було знайдено обезголовлене тіло

У Франції сьогодні вранці, 26 червня, ісламісти влаштували теракт на заводі в місті Сен-Кантен-Фаллавье (департамент Ізер), відомо про одного загиблого і поранених, передає французьке видання Le Figaro.

Теракт у Франції стався близько 10:00 за місцевим часом. Як повідомляє Le Monde, дві людини в'їхали в будівлю заводу з виробництва промислових газів на машині і влаштували вибух. В результаті вибуху був поранений, принаймні, один співробітник заводу.

Крім того, біля території заводу було знайдено обезголовлене тіло. Також поліція вилучила на місці події плакати з прапорами на арабській мові.
Повідомляється, що один з терористів був затриманий французькою поліцією.

Згідно з даними видання Le Dauphiné libéré, один з огранизаторов теракту у Франції належав до організації Daesh, яка має відношення до Ісламського державі.

На місце події одразу ж вирушив міністр внутрішніх справ Франції Бернард Казнєв.

Нагадаємо, на цьому тижні у Франції прогримів вибух в парку атракціонів, постраждало 18 людей, серед який 14 дітей і 4 дорослих. Як повідомлялося, інциндент стався 24 червня у другій половині дня в парку департаменту Сомма. Уточнювалося також, що один з провідних заходів - коваль - на момент вибуху виробляв ряд маніпуляцій з металом. Передбачається, що в цей час у вогонь у кузні, був кинутий сторонній предмет, який міг стати причиною вибуху.