ua en ru

У Франкфурті демонстранти штурмують будівлю Європейського центробанку, є поранені

У Франкфурті-на-Майні у середу, 18 березня, проходять акції протесту, приводом для яких стала церемонія відкриття нового офісу Європейського центробанку (ЄЦБ). В результаті зіткнень демонстрантів з поліцією в обох сторін є поранені, передає Deutsche Welle.

Учасники влаштованої за призовом руху Blockupy акції намагаються взяти штурмом будівлю центробанку. До цього вони підпалили кілька поліцейських автомобілів і закидали правоохоронців камінням. Недалеко від будівлі ЄЦБ споруджені барикади з автомобільних покришок. Поліція застосувала для розгону демонстрантів водомети, сльозогінний газ і кийки. За попередніми даними, затримані 350 осіб.

Напередодні будівля ЄЦБ було перетворено на справжню фортецю. Навколо була створена заборонена зона і встановлені загородження з колючого дроту. Для охорони офісу та запобігання заворушень у Франкфурт були стягнуті від 5 до 9 тисяч поліцейських. Церемонія відкриття нової штаб-квартири ЄЦБ має відбутися у вузькому колі, на неї запрошені 20 осіб, включаючи обер-бургомістра Франфурта і представників уряду федеральної землі Гессен.

Нагадаємо, пілоти німецької авіакомпанії Lufthansa на рейсах малої і середньої дальності не виходять на роботу в середу, 18 березня, з 00.01 по 23.59.

У Франкфурті демонстранти штурмують будівлю Європейського центробанку, є поранені

(Джерело фото: Twitter/@ArQure)