ua en ru

Фракція РП не голосуватиме за відставку Наливайченка, - Ляшко

Фракція РП не голосуватиме за відставку Наливайченка, - Ляшко Фото: Олег Ляшко

Ляшко відмовився поділитися деталями зустрічі за закритими дверима

Фракція Радикальної партії у Верховній Раді не буде голосувати за відставку голови СБУ Валентина Наливайченка. Про це сьогодні під час засідання парламенту заявив лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Аргументи, висловлені Президентом, фракцію "Радикальної партії" і мене як лідера не переконали, тому наша фракція за відставку Наливайченка голосувати не буде. Хоча, водночас, ми розуміємо, що це право Президента, як верховного головнокомандуючого, розставляти, призначати або звільняти кадри. Тут ми розуміємо, що це право Президента, але на звільнення глави СБУ мають бути підстави", - заявив Ляшко.

При цьому він повідомив, що питання відставки Наливайченка обговорювалося вчора за закритими дверима за участю прем'єр-міністра Укрїни Арсенія Яценюка, секретаря РНБО Олександра Турчинова, глави АПУ та Президента України Петра Порошенка.

Ляшко відмовився поділитися деталями зустрічі, зокрема відмовився пояснити, які аргументи Президента про відставку глави СБУ.

"Це була зустріч не для преси. І це була дуже відверта розмову. І я дякую за це Президенту, що ми мали можливість відверто поспілкуватися. Але було обумовлено, що все, що обговорюється, це не для преси", - розповів нардеп.

Разом з тим Ляшко зазначив, що причини відставки Наливайченка не задовольнили його. Відповідно, фракція Радикальної партії не підтримуватиме відставку останнього.

Нагадаємо, глава СБУ Валентин Наливайченко міг перейти в розвідку, але передумав.