ua en ru

Вивезений в РФ фрагмент малайзійського "Боїнга" повернули на Донбас

Вивезений в РФ фрагмент малайзійського "Боїнга" повернули на Донбас Уламок літака хотіли виставити в російському музеї

Фрагмент збитого над Донецькою областю влітку 2014 р. "Боїнга" Malaysia Airlines, доставлений в місто Єйськ (Краснодарський край, РФ), повернули в Донецьку область. Про це йдеться в заяві голови правління крайової всеросійської громадської організації "Бойове братство" Валерія Яскраво, опублікованому на сайті видання "Діловий Єйськ".

Яскраво підтвердив, що фрагмент обшивки лайнера дійсно був переданий представникам регіонального відділення в один з їх приїздів в Донецьку область для доставки гуманітарної допомоги жителям постраждалих регіонів. "Ймовірно, це було зроблено жителями з метою донесення до громадськості жахів відбуваються на Донбасі подій", - наголошується в заяві.

"У той же час, розуміючи, що всі фрагменти літака є речовими доказами у кримінальній справі, регіональним відділенням організації було прийнято єдино можливе рішення повернути даний фрагмент на Донбас з рекомендацією передати його представникам міжнародної слідчої групи в інтересах слідства. Вчора фрагмент був відправлений в Донецьку область", - заявив голова крайового відділення "Бойового братерства".

Зазначимо, що 2 квітня в газеті "Рада Приазов'я" на першій сторінці вийшла стаття під назвою "І з фрагментом малайзійського "Боїнга"...". В тексті говорилося, що член "Бойового братства" в Єйську, ветеран війни в Афганістані Олександр Шабанов супроводжував партію гуманітарної допомоги, яка була відправлена жителям Донбасу. На фотографії, яку публікує газета, зображений чоловік (у статті вказується, що це сам Шабанов), а в руках він тримає уламок літака з назвою авіакомпанії. У тексті вказується, що жителі передали фрагмент літака "в подяку за доставлені продукти, одяг і медикаменти.

Нагадаємо, Boeing 777 Malasia Airlines, що прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився під Донецьком 17 липня 2014 року. Жертвами авіакатастрофи стали 298 чоловік, в основному громадяни Нідерландів. Пошуки останків жертв катастрофи лайнера тривають досі.