ua en ru

Фортифікації на Донбасі будуть побудовані до середини травня, - Зубко

Фортифікації на Донбасі будуть побудовані до середини травня, - Зубко Віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко

Будівництво фортифікаційних споруд на сході України має завершитися до середини травня. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час наради у Краматорську з питань якнайшвидшого зведення таких споруд, повідомили у прес-службі Мінрегіону.

"Час на виконання цієї роботи дуже обмежений - до середини травня повинні звести всі фортифікаційні споруди. Ситуація напружена, тому для вирішення проблеми потрібно об'єднати зусилля не тільки військових і обласних державних адміністрацій, а й усіх громадян України", - зазначив Зубко.

За його словами, нинішній стан справ можна порівняти з тим, що склався після Чорнобильської катастрофи в Україні.

Віце-прем'єр доручив голові Донецької обласної державної адміністрації Олександру Кіхтенку та голові Луганської обласної державної адміністрації Геннадію Москалю забезпечити підтримку та супровід робіт з укріплення, а також запропонував створити робочу групу для оперативного опрацювання всіх питань, що виникають у ході проведення фортифікаційних робіт.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення з резервного фонду держбюджету-2015 850 млн грн на фортифікацію і будівництво лінії безпеки.

В АПУ запевнили, що фортифікаційні споруди на сході України, які вже споруджені, будуть оновлені і посилені.