ua en ru

Fitch підвищило рейтинг Харкова до рівня ССС

Fitch підвищило рейтинг Харкова до рівня ССС Фото: Fitch Ratings

У міста немає зовнішніх боргових зобов'язань, а бюджетні показники - прийнятні

Рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) міста Харкова в іноземній валюті з рівня c до ССС. Про це повідомляє прес-служба агентства.

Згідно з рейтинговою шкалою агентства, рівень СБС говорить про те, що дефолт є реальною можливістю, а здатність виконувати фінансові зобов'язання цілком залежить від стійкої та сприятливої ділової або економічної кон'юнктури.

Перегляд рейтингу опублікований Fitch Ratings із-за суттєвої зміни кредитоспроможності емітента. Зокрема, після підвищення довгострокового РДЕ України в іноземній валюті 18 листопада 2015 року до рівня ССС, аналогічну дію було проведено з рейтингів міста Харкова, так як його рейтинг знаходиться на одному рівні з суверенним рейтингом.

"В даний час місто не має зовнішніх боргових зобов'язань і продовжує демонструвати прийнятні бюджетні показники", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рейтингове агентство підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) НАК "Нафтогаз України" в іноземній валюті з рівня c до ССС.