ua en ru

Fitch знизило кредитний рейтинг України до рівня "обмежений дефолт"

Fitch знизило кредитний рейтинг України до рівня "обмежений дефолт" Фото: Fitch знизило кредитний рейтинг України до рівня "обмежений дефолт"

Довгостроковий рейтинг України в національній валюті залишився на рівні CCC

Рейтингове агентство Fitch знизило кредитний рейтинг України до рівня RD (обмежений дефолт). Про це йдеться в офіційному повідомленні агентства, яке було опубліковано у вівторок, 6 жовтня.

Довгостроковий рейтинг України в національній валюті залишився на рівні CCC.

Рейтинг RD означає, що емітент, на думку Fitch, допустив і не усунув дефолт за платежами, за облігаціями, кредиту або іншим суттєвим фінансовим зобов'язанням, але стосовно нього не розпочато процедуру банкрутства, не призначений тимчасовий керуючий і не розпочато конкурсне виробництво-процедура ліквідації або інші офіційні процедури припинення діяльності, і такий емітент не припиняв діяльність яким-небудь іншим чином.

Fitch відзначає, що граціонний десятиденний період за євробондами на 500 мільйонів доларів з погашенням 23 вересня 2015 року завершився без проведення платежу з боку України. Граціонний період - період після дати непроведення платежу, коли він ще не вважається простроченим.

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство S&P знизило довгостроковий і короткостроковий суверенні кредитні рейтинги України в іноземній валюті з рівня "СС/С" (дуже висока схильність до ризиків; дефолт поки не стався, але більш ніж імовірний) до рівня "SD" (вибірковий дефолт).