ua en ru

Фірташ скасував приїзд до України

Фірташ скасував приїзд до України Фото: Дмитро Фірташ

Бізнесмен звинуватив українську владу у зриві його приїзду

Український бізнесмен Дмитро Фірташ вирішив перенести свій приїзд в Україну. Про це йдеться в його заяві для ЗМІ, опублікованій на сайті Федерації роботодавців України.

"Я прийняв рішення перенести свій приїзд в Україну... Я глибоко шкодую, що сьогоднішня українська влада вжила безпрецедентні кроки і зробила все, щоб зірвати мій приїзд до України ", - йдеться в заяві Фірташа.

Зазначимо, завтра, 2 грудня 2015 року, пройде з'їзд Федерації роботодавців України, главою якого є Дмитро Фірташ.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв затримати Фірташа в Україні, якщо Мін'юст США подасть відповідне клопотання.

Зазначимо, голова ради групи компаній Group DF Дмитро Фірташ був заарештований в Австрії в 2014 році за запитом США. Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в 125 млн євро і зобов'язання не залишати Австрію. 30 квітня 2015 р. цей же суд відхилив запит Мін'юсту США про екстрадицію Фірташа в цю країну.

Пізніше Фірташ заявив, що має намір повернутися в Україну, але не уточнив конкретні терміни, пославшись на процедурні питання.

Мін'юст США звинувачував Фірташа, а також члена парламенту Індії та інших чиновників у створенні міжнародної корупційної схеми.