ua en ru

Фігурант у справі Нємцова змінив зовнішність і виїхав в ОАЕ, - джерело

Фігурант у справі Нємцова змінив зовнішність і виїхав в ОАЕ, - джерело Фото: Борис Нємцов

Руслан Геремеев залишив межі Росії під виглядом конюха

Один з головних фігурантів у справі про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова Руслан Геремеев в кінці березня змінив зовнішність і полетів в Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ), передає російська "Новая газета" з посиланням на свої джерела.

Наприкінці березня стало відомо, що Геремеева в Росії вже немає. На той момент Геремеев не був оголошений у федеральний розшук, проте існували побоювання, що на нього заведено оперативно-розшукову справу, а на кордоні можуть бути поставлені "маячки". Тому, за даними видання, Геремееву був зроблений новий закордонний паспорт на інше ім'я. Джерело видання, який бачив Геремеева напередодні від'їзду, стверджує, що його зовнішність (зачіска, колір волосся тощо) сильно змінилася.

З паспортом на інше ім'я Геремеев міг виїхати з Росії під виглядом конюха у складі вельми представницької чеченської делегації, яка вилетіла в кінці березня з Каспійська в Емірати на Всесвітній кубок Дубаї-2015.

Повідомляється, що джерело нагадав про Махді Лорнию, конюха Рамзана Кадирова, який був затриманий дубайської поліцією за вбивство Суліма Ямадаєва у 2009 р.

Зазначимо, що Світовий кубок Дубаї-2015 відбувся 28 березня 2015 р. У ньому брали участь дві коні Рамзана Кадирова, один з них Кенді Бій (США) посів призове четверте місце у найпрестижнішій стрибку Dubai World Cup і виграв для Кадирова 500 тис. дол.

Як припускають в "Новій газеті", ФСБ вже відомі нові паспортні дані Руслана Геремеева. Саме з цим фактом, можливо, пов'язано запізніла гучна заява представників Слідчого комітету РФ про оголошення Геремеева в розшук: так слідчі органи намагаються перешкодити спробі Геремеева повернутися в Росію, оскільки Дубай для російського слідства більш досяжний, ніж Чечня.

Як пише видання, після вбивства Нємцова членам сім'ї Геремеева дісталися вигідні посади в Чечні.

Нагадаємо, в квітні боєць батальйону "Північ" Руслан Геремеев, який був допитаний в якості свідка у справі про вбивство Бориса Нємцова, покинув чеченське село Джалка, його нинішнє місцезнаходження точно невідоме.