ua en ru

ФІФА не позбавить Росію і Катар права проведення ЧС з футболу

ФІФА не позбавить Росію і Катар права проведення ЧС з футболу Фото: ФІФА

У ФІФА не хочуть спекулювати про можливі сценарії розвитку подій

Міжнародна футбольна федерація (ФІФА) не бачить підстав для відкликання права Росії і Катару на проведення чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 р. Про це повідомляє CNN з посиланням на заяву ФІФА.

У заяві говориться, що Росія і Катар були обрані країнами-господарками чемпіонатів світу 2018 і 2022 років шляхом демократичного голосування виконавчого комітету ФІФА. "Грунтуючись на експертних думках і доступних факти, ФІФА не має законних підстав відкликати право на проведення чемпіонату світу Росії і Катару", - наголошується в заяві.

У ФІФА підкреслили, що "не будуть спекулювати про можливі сценарії розвитку подій і не будуть більше давати коментарів з цього питання".

Нагадаємо, раніше Доменіко Скеля, очолив спеціальну комісію з виборів президента організації після відставки Йозефа Блаттера, заявляв, що Росія і Катар можуть позбутися права проведення чемпіонатів світу з футболу в 2018 і 2022 роках, якщо у слідства з'являться підтвердження того, що при виборі країн-господарок чемпіонатів мав місце підкуп членів ФІФА.