ua en ru

ФДМУ обрав інвестиційного консультанта для ОПЗ

ФДМУ обрав інвестиційного консультанта для ОПЗ Фото: Одеський припортовий завод

Переможцем конкурсу став міжнародний інвестиційний банк UBS

ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) підписало контракт на надання послуг інвестиційного консультанта з міжнародним інвестиційним банком UBS. Про це по завершенні процесу відбору інвестконсультанта, який буде супроводжувати приватизацію ОПЗ, повідомили у прес-службі ФДМУ.

Як зазначається, тендер було проведено відповідно до процедури, встановленої Міжвідомчою робочою групою з підготовки рекомендацій та пропозицій до проектів рішень Кабміну про приватизацію.

Остаточне рішення стало результатом спільної роботи Міжвідомчої робочої групи, ФДМУ та ОПЗ. Згідно з протоколом та рекомендаціями робочої групи, ПАТ "ОПЗ" направило пропозиції міжнародним інвестиційним банкам, які входять до 15 перших у сфері хімічної промисловості за рейтингом ThompsonOne.

На запит "Одеського припортового заводу" у встановлений термін відповіли шість банків. У ході перевірки з'ясувалося, що жоден із цих банків не перебуває під санкціями з боку України, країн ЄС та США.

Раніше, 4 вересня 2015 року, відбулося засідання тендерної комісії ОПЗ щодо оцінки надісланих банками пропозицій з надання послуг інвестиційного консультанта за результатами прозорого відбору з використанням бальної системи відповідно до протоколу робочої групи №2 від 4 серпня 2015 р.

Переможцем конкурсу з найбільшою кількістю балів став міжнародний інвестиційний банк UBS. Після цього було проведено переговори щодо укладення договору про надання "Одеському припортовому заводу" послуг інвестиційного консультанта, результатом яких і стало підписання відповідного пакету документів.

Нагадаємо, в середині серпня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив скасувати біржовий продаж 5% акцій ОПЗ.

Раніше повідомлялося, що Кабмін відкладає приватизацію "Одеського припортового заводу".

Нагадаємо, Фонд держмайна України оцінив ОПЗ у 500 млн дол. Продаж "Одеського припортового заводу" заплановано на грудень. За даними ФДМУ, підготовка до приватизації ОПЗ може обійтися в 1 млн дол.