ua en ru

Facebook планує за 10 років створити телепорт

Facebook планує за 10 років створити телепорт Фото (slashgear.com): презентація "станції телепортації" Facebook

Для цього соцмережа удосконалить шолом віртуальної реальності Oculus

Соціальна мережа Facebook обіцяє користувачам до 2025 р. створити так званий пристрій для телепортування. Про це заявив технічний директор Facebook Майк Шрепфер під час виступу перед відкриттям технологічної конференції Web Summit у Дубліні, пише Business Insider.

"Facebook хоче створити пристрій, який дозволить вам бути в будь-якому місці, де ви хочете, і з ким хочете, незалежно від географічних кордонів", - зазначив Шрепфер.

За словами техдиректора соцмережі, для досягнення таких цілей компанія має намір удосконалити шолом віртуальної реальності Oculus. Facebook має намір випустити окуляри віртуальної реальності Oculus Rift і запустити їх у продаж на початку 2016 р.

Як зазначив Шрепфер, Oculus дасть можливість людині обдурити свої почуття - імітувати світ навколо себе в режимі реального часу і дати можливість створювати образи у 3D.

Нагадаємо, Facebook придбала виробника Oculus Rift влітку 2014 р. за 2 млрд дол. Відповідно до планів компанії, у першому кварталі 2016 р. до продажу надійде повноцінна користувацька версія шолома віртуальної реальності Oculus Rift.

Як повідомлялося, окуляри віртуальної реальності Oculus показали світ очима Ван Гога.