ua en ru

Фабрику Roshen в Липецьку заблокував ОМОН

Фабрику Roshen в Липецьку заблокував ОМОН Петра Порошенка все ще пов'язують з бізнесом Roshen

У середу, 1 квітня, в російському Липецьку загін міліції особливого призначення (ОМОН) заблокував вхід на фабрику корпорації Roshen, яку пов'язують з Президентом України Петром Порошенко, передає місцеве видання Gorod48.

Повідомляється, що співробітники правоохоронних органів у масках не випускають з території фабрики робітників, не можливо і зайти на фабрику. Журналісти видання впізнали серед блокуючих співробітників місцевого управління ФСБ.

За словами начальника юридичного відділу фабрики, "маски-шоу" на Roshen почалися в 8:00. Люди в масках зібрали весь персонал в актовому залі, і проводять слідчі дії.

Напередодні нардеп від "Блоку Петра Порошенко" Мустафа Найєм в інтерв'ю російській "Медузі" заявив, що, можливо, по російській фабриці "буде бити" екс-голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський, який пішов у відставку після конфлікту з захопленням "Укрнафти" і "Укртранснафти".

"Коломойський буде бити по Липецькій фабриці, буде говорити про нерозкриті військових жертви на фронті, розповідати про керівництво Генштабу і, найголовніше, про зв'язки влади з іншими олігархами. Якщо Порошенко зможе залишитися до кінця відвертим, пояснити ситуацію, визнати помилки або атакувати у відповідь так, щоб це була зрозуміла і прозора атака, то він зможе витримати. Якщо Порошенко почне в цій історії відступати, якщо його поведінку або відповіді будуть незрозумілі, то в нього є великі ризики", - заявив Найєм.

Фабрику Roshen в Липецьку заблокував ОМОН

Фабрику Roshen в Липецьку заблокував ОМОН

Фабрику Roshen в Липецьку заблокував ОМОН

Фото Gorod48

Нагадаємо, подібна ситуація сталася на російському Roshen в березні минулого року. Тоді ОМОН і співробітники московської поліції заблокували обидві майданчика "Рошен" в Липецьку. Як виявилося, поява силовиків на фабриці була пов'язана зі слідчими діями в рамках кримінальної справи про порушення авторських прав. Російська корпорація "Об'єднані кондитери" поставила Roshen позов про незаконне використання бренду "Ластівка".