ua en ru

Євросоюз в черговий раз засудив військову агресію проти України

Євросоюз в черговий раз засудив військову агресію проти України

Геополітична група "12+", в яку входять всі члени Європейського союзу і країни-кандидати на членство в ЄС, прийняла декларацію на підтримку України. Про це заявила представник української делегації Асамблеї Міжпарламентського союзу, нардеп від "Народного фронту" Людмила Денисова, передає прес-служба партії.

За її словами, проект декларації на розгляд групи "12+" внесла українська делегація.

"Члени групи "12+" заявили про підтримку українського народу, який, як зазначено в Декларації, страждає від російської агресії. Представники парламентів Європейського союзу та інших держав підтвердили, що в 2014 р. Російська Федерація почала гібридну війну проти України. А її результатами стали окупація Криму та гарячі сутички на сході України", - повідомила Денисова.

Крім того, вона зазначила, що інші делегації визнали, що російська підтримка нелегальних військових формувань на Донбасі, їх фінансування та озброєння дестабілізує ситуацію в Україні, створює загрози територіальної цілісності держави, а також дестабілізує ситуацію у всій Європі.

"Група "12+" Міжпарламентського союзу закликала міжнародне співтовариство засудити незаконні дії Росії і розширити політичний тиск на РФ, щоб змусити її виконувати свої зобов'язання за міжнародними договорами, усуваючи грубе порушення світового порядку і системи безпеки", - підкреслила Людмила Денісова.

Нагадаємо, раніше в Німеччині заявили, що анексія Криму загрожує післявоєнного порядку в Європі.