ua en ru

Європол попереджає про загрозу нових терактів в ЄС

Європол попереджає про загрозу нових терактів в ЄС Фото: Європол

Підкреслюється пріоритетність створення Європейського центру по боротьбі з тероризмом

Поліцейська служба Євросоюзу (Європол) попереджає про загрозу можливих терактів у Європі. Про це свідчить заява Європолу.

"Зростаюче число іноземних бойовиків створює нові виклики для країн-членів ЄС. Нові теракти можуть статися в ЄС в майбутньому ... Європа в даний час стикається з найсерйознішою терористичною загрозою за останні 10 років", - сказано в заяві відомства.

У Європолі вважають, що паризькі теракти 13 листопада 2015 року свідчать про зрушення в діяльності ІГ, яка набуває міжнародного масштабу і спрямована на проведення нападів в стилі сил спеціального призначення в міжнародній сфері.

Відомство підкреслює, що створення Європейського центру по боротьбі з тероризмом є головною можливістю для ЄС ефективно боротися з тероризмом.

"У ЄС виникає все більша необхідність посилити відповідні заходи проти терору, передбачуваних терористичних мереж, а також необхідність поліпшити своє стратегічне розуміння загроз... Створення Європейського центру по боротьбі з тероризмом є головною стратегічною можливістю для ЄС зробити наші колективні зусилля по боротьбі з тероризмом більш ефективними", - сказано в заяві.

Підкреслюється, що таким чином держави-члени Євросоюзу зможуть збільшити обмін інформацією та оперативну координацію.

Нагадаємо, сьогодні президент Франції Франсуа Олланд під час виступу в Нью-Делі (Індія) прокоментував відео терористів "Ісламської держави" (ІГІЛ), на якому відображені виконавці паризьких терактів.