ua en ru

Єврокомісія виділить 110 млн євро для підтримки малого та середнього бізнесу в Україні

Єврокомісія виділить 110 млн євро для підтримки малого та середнього бізнесу в Україні Фото: Жан Клод Юнкер

З них 70 млн євро підуть на зближення приватного сектору з бюджетом

Європейська Комісія виділить 110 млн євро для підтримки малого та середнього бізнесу в Україні. Про це заявив президент Єврокомісії Жан Клод Юнкер у ході Міжнародної конференції в підтримку України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Коли я зустрівся президентом Порошенко в минулому році, я обіцяв йому, що мій перший візит за межі ЄС в якості президента буде в Київ. Досить дивно для політика, але я виконав свою обіцянку... ЄС підтримує Україну. Ми солідарні з Україною. Ми стоїмо пліч-о-пліч з народом України... І сьогодні я можу оголосити, що малі та середні підприємства також виграють. Сьогодні ми пропонуємо 110 млн євро для них. Це допоможе, зокрема, у тих районах, які найбільше постраждали від конфлікту", - заявив Юнкер.

Як повідомила прес-служба Європейського представництва в Україні, Європейська Комісія ухвалила спеціальний захід для розвитку і зближення приватного сектору із бюджетом у 70 млн євро.

"Цей захід є відповіддю на нагальну потребу підтримати відновлення і економічний розвиток України. Він, зокрема, допоможе малим і середнім підприємствам по всій Україні, підвищуючи зайнятість і активізуючи економічне зростання", - йдеться в повідомленні.

Спеціальний захід буде доповнений кредитно-гарантійним механізмом з бюджетом в 40 млн євро.

"Він покликаний полегшити доступ українського бізнесу до фінансування", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, США з початку конфлікту на Донбасі надали Україні близько 450 млн дол.