ua en ru

Єврокомісія вирішила виділити Україні 100 млн євро допомоги на децентралізацію

Єврокомісія вирішила виділити Україні 100 млн євро допомоги на децентралізацію Фото: Томас Фреллесен

Кошти будуть спрямовані на допомогу 160 новим громадам

Європейська комісія вчора, 2 грудня 2015 року, вирішила виділити Україні 100 млн євро допомоги на реформу децентралізації влади. Про це повідомив заступник голови представництва Європейського союзу (ЄС) в Україні Томас Фреллесен в ході конференції "Конституційна реформа в Україні: досягнення і перспективи", передає кореспондент РБК-Україна.

"Європейська Комісія вчора вирішила надати серйозну фінансову допомогу в області децентралізації - 100 млн євро. І власне це буде підтримувати роботу з децентралізації", - сказав він і запевнив, що українській стороні будуть допомагати втілювати відповідну програму європейські експерти.

"Майже 160 новоутворених громад повинні будуть отримати інвестиційні проекти. Їх треба навчати. Їм потрібно допомагати створювати центри адміністративних послуг, прозорих для людей",- додав він.

Нагадаємо, раніше голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко заявляла, що Європейський союз може виділити 100 млн євро для підтримки об'єднаних територіальних громад в Україні.