ua en ru

Єврокомісія рекомендувала продовжити закриття кордонів ЄС до 15 червня

Єврокомісія рекомендувала продовжити закриття кордонів ЄС до 15 червня Ілюстративне фото (csamir.com)

Обмеження рекомендують продовжити ще на 30 днів

Єврокомісія рекомендувала країнами-членами Шенгенської зони продовжити тимчасові обмеження на несуттєві поїздки в Європейському союзі ще на 30 днів - до 15 червня, у зв'язку з пандемією коронавірусу. Про це йдеться в заяві Єврокомісії.

В Єврокомісії заявили, що незважаючи на ослаблення обмежень з боку деяких країн ЄС та Шенгенської зони, ситуація з пандемією коронавіруса залишається нестабільною як в Європі, так і в усьому світі.

"Відміна обмежень на поїздки повинна здійснюватися поетапно... Внутрішній прикордонний контроль необхідно буде поступово і скоординовано зняти, перш ніж обмеження на зовнішніх кордонах можна буде послабити на другому етапі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що Австрія планує відкрити кордон з Німеччиною до літа. До цього в країні продовжили контроль на кордонах до 31 травня.

Також повідомлялося, що уряд Чехії планує відкрити кордони з Словаччиною, Австрією, Німеччиною і Польщею в липні. При цьому, міністр закордонних справ Чехії Томаш Петржичек заявив, що переговори про відкриття кордонів будуть найважчими з Польщею.

У Євросоюзі також повідомляли, що не виключають відкриття деяких районів ЄС для літнього відпочинку в рамках ослаблення карантину.