ua en ru

Єврокомісія схвалила звіт щодо безвізового режиму для України

Єврокомісія схвалила звіт щодо безвізового режиму для України Фото: Ганна Гопко

Яценюк повідомляв, що Україна очікує офіційної заяви Єврокомісії щодо введення безвізового режиму

Європейська Комісія схвалила звіт щодо безвізового режиму України з ЄС. Про це на своїй сторінці у Facebook написала голова Комітету Верховної Ради з закордонних справ Ганна Гопко.

"Європейська Комісія рекомендуватиме Раді ЄС виключити громадян України з переліку громадян інших країн, які потребують отримання віз для короткострокових поїздок до держав-учасниць Шенгенської угоди. Далі є процедура внесення змін до Регламенту ЄС", - написала вона.

Також вона додала, що ще деякі завдання потрібно виконати, але вони будуть проходити паралельно.

"У нас ще є деякі завдання, які ми маємо виконати, але це паралельні процеси", - додала Гопко.

Позитивний:) нарешті! Фінальний Звіт Єврокомісіі щодо виконання Україною технічних критеріїв Плану дій візової ліберал...

Posted by Hanna Hopko on 18 декабря 2015 г.

ПП: Єврокомісія прийняла рішення про виконання нами всіх критеріїв для безвізового режиму. Результати 7 років роботи і м...

Posted by Петро Порошенко on 18 декабря 2015 г.

Зазначимо, що за словами посла ЄС в Україні Яна Томбінського, країни-члени Європейського союзу почнуть обговорювати перехід України до безвізового режиму з січня 2016 року.

"Європейська комісія налаштована на початку 2016 року підготувати проект законодавчих змін до регламенту ЄС щодо перетину кордонів ЄС, щоб відкрити цю можливість для України. Коли ця дискусія перейде на рівень Ради ЄС, не можу сказати. Я чую від послів, що представляють європейські держави в Україні, коментарі про позитивне ставлення до лібералізації візового режиму. Тобто, в цьому я не бачу проблем. В ЄС існує такий принцип: "менше скажеш - більше зробиш", - заявив Томбінський.

Нагадаємо, раніше Яценюк повідомляв, що Україна очікує офіційної заяви Єврокомісії щодо введення безвізового режиму для України.

"Ми очікуємо зараз офіційного оголошення і публічного заяви Жана-Клода Юнкера з приводу того, що Україна виконала всі вимоги для введення безвізового режиму для громадян України для поїздок в Європейський Союз",- сказав Яценюк.

Як раніше повідомлялось, Порошенко сподівається, що Європа проголосує за скасування візового режиму з Україною в першій половині 2016.

"Особливо важливим для українських громадян вважаю домовленість про публікації завтра, 18 грудня, рішення про те, що Україна виконала критерії плану дій щодо лібералізації візового режиму. Цього рішення Україна чекала 7 років. Всі ми розуміємо, наскільки це важливо для України і для українців. Дуже сподіваюся, що в результаті консультацій Європейська комісія буде готова внести на розгляд Ради Європейського союзу та Європейського парламенту законодавчої ініціативи про скасування візового режиму з Україною в першій половині 2016 року", - заявив Порошенко на брифінгу в Брюсселі.