ua en ru

Єврогрупа закликала Грецію представити план реформ

Єврогрупа закликала Грецію представити план реформ Фото: Єрун Дейсселблум

Греція повинна відзвітувати про проведені реформи

Уряд Греції має представити список намічених реформ. Про це після засідання зустрічі міністрів фінансів Єврогрупи заявив голова Єврогрупи Єрун Дейсселблум, передає Deutsche Welle.

Дейсселблум зазначив, що про подальші програмах можна буде говорити лише після того, як Греція прозвітує про підсумки реалізації програми допомоги, яка завершується в кінці червня.

У той же час глава Міністерства фінансів Греції Яніс Варуфакис стверджував, що його країна в останні тижні досягла помітного прогресу. Він запропонував, щоб кредити надавалися по частинах в залежності від виконання окремих пунктів програми реформ. Однак інші учасники зустрічі не підтримали ініціативу Афін, відзначає агентство Reuters.

За якнайшвидше досягнення компромісу в конфлікті навколо боргів Греції висловилася канцлер Німеччини Ангела Меркель. За її словами, уряду в Афінах слід провести реформи з метою пожвавлення економіки.

Нагадаємо, Європейський центральний банк має намір надавати грошові кошти грецьким комерційним банкам, до тих пір, поки вони залишаються платоспроможними.