ua en ru

Євро слабшає на тлі ситуації з дефолтом Греції

Євро слабшає на тлі ситуації з дефолтом Греції Фото: валюта євро

Курс євро до долара США опустився в ході торгів до 1,1120 дол

Євро продовжує знижуватися на тлі подальшого розвитку ситуації у Греції, передає з посиланням на агентство Bloomberg "Росія 24".

Міжнародний валютний фонд (МВФ) напередодні заявив, що Греція не повернула у встановлений термін 1,5 млрд євро, ставши першою розвиненою країною, яка допустила прострочення по боргах перед цією міжнародною організацією.

Курс євро до долара США опустився в ході торгів до 1,1120 дол. Порівняно з 1,1147 дол. На закриття ринку у вівторок. У червні євро подорожчав на 1,5% щодо долара, в II кварталі - на 3,9%.

Греція так і не змогла перерахувати 1,6 млрд євро Міжнародному валютному фонду (МВФ) в термін погашення кредиту, що, по суті, означає дефолт.

Є багато розмов про те, вважається ця подія дефолтом чи ні, але це скоріше розмови на користь бідних. Країна не може виконувати свої зобов'язання, і нічим іншим, як дефолтом, це не назвеш. Є певний період, в ході якого Греція буде перебувати в списку так званих "затяжних боржників", та й рейтингове агентство Standard & Poor's напередодні заявило, що ця подія дефолтом вважати не буде, але, як ми вже сказали, це семантика.

Доля Еллади має вирішитись на референдумі 5 липня, проте вже у вівторок прем'єр-міністр країни Алексіс Ципрас говорив, що може цей референдум відмінити, якщо переговори з кредиторами продовжаться. Втім, за законом жанру народне волевиявлення все ж має відбутися.

Нагадаємо, МВФ підтвердив фактичний дефолт Греції.