ua en ru

ЄС вкладе близько 1 млн євро в управління ризиками катастроф в Україні

ЄС вкладе близько 1 млн євро в управління ризиками катастроф в Україні

Європейський союз (ЄС) в рамках програми PPRD East (попередження, готовності та реагування на природні та антропогенні катастрофи в країнах Східного партнерства) збирається вкласти близько 900 тис. євро на реалізацію програм з управління ризиками катастроф та захисту населення від шкідливих наслідків антропогенних і стихійних лих в Україні. Про це на засіданні Національної консультативної групи щодо покращення управління ризиками стихійних лих в Україні повідомив керівник групи експертів проекту PPRD East Сергій Анагности, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ця програма сфокусована на запобігання, готовність і управління ризиками техногенних і природних катастроф. Вона реалізується на рівні шести країн - країн Європейського сусідства, а саме в Азербайджані, Вірменії, Молдові, Білорусі, Грузії та Україні", - сказав Анагности.

Він зазначив, що загальна вартість програми становить 5,5 млн євро, з них Україна отримає лише шосту частину.

"5,5 млн євро - це бюджет для шести країн. Україна не буде отримувати гроші як такі. Гроші будуть надаватися на реалізацію заходів. Більш-менш рівно розподілятися кошти між країнами, і тут головним чинником буде, на скільки, країна є активним. Для України це близько 900 тис євро", - додав Анагности.

Метою реалізації програми в Україні є наближення українського законодавства до європейських директив в системі цивільного захисту, зокрема законодавства щодо запобігання повеней, і впровадження Електронного атласу регіональних ризиків.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що ЄС допоможе Україні в побудові системи місцевого самоврядування.