ua en ru

ЄС затвердив план дій з Туреччиною по боротьбі з міграційною кризою

ЄС затвердив план дій з Туреччиною по боротьбі з міграційною кризою Фото: ЄС

Мігранти продовжують масово прибувати в Європу

Саміт Європейського Союзу затвердила план дій з Туреччиною по боротьбі з міграційною кризою. Про це заявив глава Євроради Дональд Туск за підсумками першого дня саміту ЄС у Брюсселі.

Раніше, 13 жовтня кілька тисяч людей взяли участь у мітингу антиісламського руху Pegida в німецькому місті Дрезден. Передбачається, що в загальній складності Німеччина прийме в 2015 році близько 1,5 мільйона біженців. ФРН є однією з основних цілей мігрантів у Європі.

Саміт дав повноваження європейському агентству Frontex повертати мігрантів на батьківщину.

Голова ЄК також зазначив, що ЄС готовий прискорити процес підготовки безвізового режиму з Туреччиною, заради активізації партнерства по боротьбі з міграційною кризою, але не пом'якшити критерії для скасування віз.

"Має бути кристально ясно. Ми готові прискорити процес, але всі критерії залишаються в силі і Єврокомісія оцінить (ступінь готовності Туреччини) навесні 2016 року", - сказав він.

На саміті також привітали намір прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона в листопаді представити свої вимоги щодо реформування ЄС.

Однак, мігранти продовжують масово прибувати в Європу. За останніми даними прикордонного агентства ЄС "Фронтекс", за станом на кінець вересня, на територію країн Євросоюзу прибули близько 630 000 мігрантів. Єврокомісія заявила, що нинішня міграційна криза у світі є найбільшим з часів Другої світової війни.

Нагадаємо, ЄС в грудні може переглянути санкції проти Росії.