ua en ru

В ЄС вимагали від Порошенка відправити Коломойського у відставку, - джерело

В ЄС вимагали від Порошенка відправити Коломойського у відставку, - джерело

За словами соратника Президента України Петра Порошенка, ратификация Угоди про асоціацію України і ЄС Бундестагом, а також виділення Європарламентом макрофінансової допомоги в розмірі 1,8 млрд євро стали можливі завдяки підписанню закону про "Укрнафту" і персональної відставки Ігоря Коломойського. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "За законами джунглів: коли і як відповість Коломойський".

У матеріалі наголошується, що підписання закону про акціонерні товариства і відставка голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського були ключовими умовами ЄС.

Крім того, повідомлялося, що напередодні відставки відбулася зустріч посла США Джеффрі Пайетта з олігархом. "Я збережу конфіденційність нашої розмови з Коломойським. Але він розуміє, як і більшість політичного керівництва України, що обставини і середовище в Україні змінилися. Закон джунглів, який існував за часів Януковича, - це рецепт трагедії і катастрофи для України", - повідомив посол

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відставку Коломойського підтримав міністр закордонних справ Німеччини Франк Штайнмайер.