ua en ru

ЄС вважає можливим новий референдум в Криму

ЄС вважає можливим новий референдум в Криму Фото: ЄС вважає можливим новий референдум в Криму

Референдум повинен проходити під спостереженням ОБСЄ

В Євросоюзі можуть розглянути результати нового референдуму по Криму, якщо він пройде під наглядом ОБСЄ. Про це заявив високопоставлене європейський джерело, передають "РИА Новости".

"Якщо це буде зроблено при дотриманні міжнародного законодавства, при спостереженні ОБСЄ, можливо, ми придивимося (до результатів референдуму - ред.)", - заявило джерело, відповідаючи на питання про висловлюваної на Заході поруч експертів ідеї проведення нового референдуму по Криму і про можливість визнання його результатів.

Нелегітимний референдум про статус Автономної Республіки Крим відбувся 16 березня 2014 року. На референдум було поставлено два питання: про відновлення конституції Криму 1992 року і про входження Криму до складу Росії. ООН, СНД, ЄС і ОБСЄ своїх офіційних спостерігачів не посилали.

Референдум був проведений з допомогою російських військових. За оголошеними організаторами результатами референдуму, за приєднання до Росії в Криму (крім Севастополя) нібито проголосувало 96,77% учасників голосування, у Севастополі - 95,6%.

Більшість країн світу не визнала результати референдуму, оскільки він проводився не у відповідності з Конституцією України.

Нагадаємо, Україна і Росія погодили нову ціну на електроенергію для Криму.