ua en ru

ЄС вважає справу Сенцова порушенням міжнародного права та елементарних стандартів правосуддя

ЄС вважає справу Сенцова порушенням міжнародного права та елементарних стандартів правосуддя Фото: Олег Сенцов та Олександр Кольченко

ЄС закликає РФ до негайного звільнити Сенцова та Кольченка і забезпечити їм безпечне повернення до України

Європейський Союз вважає справу українського режисера Олега Сенцова та кримського активіста Олександра Кольченка порушенням міжнародного права та елементарних стандартів правосуддя. Про це йдеться у заяві речника ЄС щодо підтвердження Верховним Судом РФ вироків Олегу Сенцову та Олександру Кольченку у Facebook.

"ЄС вважає цю справу порушенням міжнародного права та елементарних стандартів правосуддя. Європейський Союз продовжує закликати Російську Федерацію до негайного звільнення Сенцова та Кольченка і забезпечення їхнього безпечного повернення до України", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що заява викликана рішенням російського суду, відповідно до якого 24 листопада Верховний Суд РФ підтвердив вироки українському кінорежисерові Олегу Сенцову та громадському активісту Олександру Кольченку, яких заарештували у травні 2014 р. за звинуваченнями у неправомірних діях на території, яка не визнається міжнародним співтовариством частиною Росії, в Криму, незаконно анексованому Російською Федерацією.

Заява речника ЄС щодо підтвердження Верховним Судом РФ вироків Олега Сенцова та Олександра Кольченка 24 листопада Верх...

Posted by European Union in Ukraine on 25 ноября 2015 г.

Нагадаємо, раніше російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії, а Кольченко - до 10 років.