ua en ru

ЄС продовжив індивідуальні санкції за дестабілізацію в Україні до 15 вересня

ЄС продовжив індивідуальні санкції за дестабілізацію в Україні до 15 вересня Фігуранти санкційного списку не побачать Європу у найближчі 6 місяців

Рада Європейського союзу продовжив індивідуальні санкції по Україні до 15 вересня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради ЄС.

"Рада пролонгував застосування обмежувальних заходів ЄС щодо дій проти суверенітету України, її територіальної цілісності і незалежності. Заморожування активів і заборону на поїздки у відношенні 150 осіб та 37 організацій був продовжений ще на 6 місяців, тобто до 15 вересня 2015 р.", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується в прес-релізі, таке рішення надає юридичну силу політичному рішенню, прийнятому на засіданні Ради міністрів закордонних справ 29 січня 2015 р.

Відповідні правові акти будуть опубліковані в офіційному журналі ЄС 14 березня 2015 р.

При цьому раніше повідомлялося, ЄС може відкласти до літа продовження секторальних санкцій проти РФ.

Нагадаємо, в санкційний список входять, зокрема, представники самопроголошених влади Криму Сергій Аксьонов і Володимир Константинов, лідери бойовиків на Донбасі Олександр Захарченко та Ігор Плотницький. Російські політики Валентина Матвієнко, Сергій Наришкін, гендиректор "Росія сьогодні" Дмитро Кисельов і багато інших.

Востаннє список був доповнений 16 лютого, коли в нього додали ще 19 осіб, в числі яких був російський співак і депутат Держдуми РФ Йосип Кобзон.