ua en ru

ЄС підписав угоду про короткостроковоий безвізовий режим з 7 країнами

ЄС підписав угоду про короткостроковоий безвізовий режим з 7 країнами Фото: ЄС підписав угоду про короткостроковому безвізовому режиму з 7 країнами

Безвізовий режим діє для всіх громадян і для будь-яких цілей поїздки

У четвер, 28 травня, ЄС підписав угоду про короткостроковий безвізовий режим з Сент-Люсією, Домінікою, Гренадою, Сент-Вінсентом і Гренадинами, Вануату, Самоа, Тринідадом і Тобаго на церемонії, яка відбулася у Брюсселі.

Новий режим передбачає можливість безвізових поїздок для громадян ЄС при поїздках на територію цих країн і навпаки, терміном перебування 90 днів у будь-180-денний період.

"Сьогоднішні угоди будуть стимулювати розвиток туризму і гарного бізнесу між ЄС і цими сімома країнами", - сказала Занда Калниня-Лукашевица.

Для того, щоб зробити безвізову поїздку, громадяни ЄС і країн, що підписали конвенцію, повинні мати при собі дійсний дипломатичний, службовий/офіційний або спеціальний паспорт. Безвізовий режим діє для всіх категорій людей і для будь-яких цілей поїздки (наприклад, туризм, культурні візити, наукова діяльність, сімейні візити, бізнес тощо), за винятком осіб, які подорожують для здійснення платної діяльності.

Повідомляється, що рішення про укладення угод буде відправлено в Європейський парламент. Однак вони будуть діяти на тимчасовій основі з 28 травня 2015 р.

Ірландія і Великорбритания не підлягають застосуванню угоди, відповідно до протоколів, що додаються до договорів ЄС. Візовий режим для цих держав діє з урахуванням національного законодавства.

Нагадаємо, звіт Єврокомісії щодо безвізового режиму України з ЄС буде до 15 грудня