ua en ru

ЄС може відкласти до літа продовження секторальних санкцій проти РФ

Вирішення питання про продовження секторальних санкцій Європейського союзу проти Росії може бути відкладено до саміту ЄС у червні. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на джерело в дипломатичній місії однієї з провідних країн ЄС.

"Це питання, як і передбачалося, буде піднято на майбутньому 19-20 березня саміті лідерів ЄС в Брюсселі, але при відсутності явного погіршення ситуації на сході України його остаточне рішення, ймовірно, буде відкладено до наступного саміту лідерів ЄС, який відбудеться в Брюсселі в червні", - заявило джерело. За його словами, країни Євросоюзу поки не досягли консенсусу з питання продовження санкцій.

На початку березня стало відомо, що США і Євросоюз обговорюють можливість введення нового пакета секторальних санкцій проти Росії у випадку порушень мінських домовленостей. При цьому Президент США Барак Обама підписав указ, який продовжує на рік підстави для санкцій проти Росії.

Нагадаємо, як повідомив голова Європейської Ради Дональд Туск, багато країн Європейського союзу виступають за те, щоб рішення про продовження санкцій проти Росії було прийнято на саміті ЄС у червні.