ua en ru

В ЄС спростували інформацію про повторному референдумі в Криму

В ЄС спростували інформацію про повторному референдумі в Криму Фото: "референдум" в Криму

Позиція Євросоюзу щодо Криму залишається незмінною

Чиновник Євросоюзу спростував інформацію про те, що Європейський союз (ЄС) готовий переглянути своє відношення до "референдуму" в Криму, якщо голосування пройде повторно під наглядом ОБСЄ. Про це чиновник повідомив РБК.

За словами джерела РБК, позиція Євросоюзу щодо Криму залишається незмінною.

"Влада" Криму, коментуючи інформацію про можливий перегляд відношення до референдуму в ЄС, заявила, що питання про повторний референдум не розглядає. Про це РБК заявив віце-прем'єр Криму Дмитро Полонський. За його словами, в Криму не будуть проводити повторний референдум, навіть якщо таке повідомлення надійде.

"Народ Криму вже майже півтора роки тому зробив свій вибір, референдум пройшов демократично, під наглядом міжнародних спостерігачів, тому двічі повторювати для того, щоб задовольнити чиїсь амбіції або чиїсь інтереси, я думаю, що кримчани не будуть", - заявив Полонський.

Нагадаємо, так званий "референдум" про статус Криму і Севастополя пройшов на півострові 16 березня 2014 р. Згідно з опублікованими результатами опитування, 96% жителів Криму нібито висловилися за те, щоб увійти до складу Російської Федерації.

Сьогодні "РИА Новости" з посиланням на свої джерела заявили, що в Євросоюзі можуть розглянути результати нового референдуму з Криму, якщо він пройде під наглядом ОБСЄ.