ua en ru

ЄС не має наміру припинити безвізовий режим з Україною

ЄС не має наміру припинити безвізовий режим з Україною Фото: ЄС і Україна (ec.europa.eu)

Деякі країни ЄС турбує безвізовий режим з Грузією і Албанією

Країни-учасниці Європейського союзу не мають наміру припинити безвізовий режим з Україною. Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк в Twitter.

"Щодо сьогоднішнього засідання по механізму призупинення віз: 2 країни, які турбують деякі країни ЄС, - Грузія та Албанія, але жодна країна не пропонує, щоб механізм призупинення був ініційований проти будь-якої країни, яка надає візи Україні", - повідомив він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, безвізового режиму України з Європейським союзом нічого не загрожує.

"Ніяких загроз для цього (безвізового режиму - ред.) немає. Ніхто безвиз завтра-післязавтра в України не відніме. Але те, що обіцяли (європейським партнерам, - ред.) - треба виконувати. Я пам'ятаю, як ми робили безвізовий план. І створення антикорупційних органів була частиною цього плану. Але, якщо ми виконали цей план, отже, він функціонує ", - зазначив міністр.

Клімкін зазначив, що є питання до завершення всієї антикорупційної системи, зокрема, до створення Антикорупційного суду. За словами міністра, за півроку 61 українця не пустили в ЄС. Зазначені особи мали проблеми з документами, або кримінальне минуле на території країн Євросоюзу.