ua en ru

ЄС 6 червня може зняти санкції з Клюєва, Лукаш і Табачника, - Єгор Соболєв

ЄС 6 червня може зняти санкції з Клюєва, Лукаш і Табачника, - Єгор Соболєв Фото: Єгор Соболєв

У депутатів багато питань до генпрокурора

Європейський союз 6 червня може зняти санкції з колишніх посадових осіб від Партії регіонів Сергія Клюєва, Олени Лукаш і Дмитра Табачника, оскільки Генеральна прокуратура України не надала підтверджень їхньої вини у злочинах в Україні. Про це заявив нардеп з фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв під час виступу у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас питання до генерального прокурора: коли ми дочекаємося подань щодо - не хочеться називати цих людей парламентаріями - новообраних до Ради злочинців за злочини, про які ми говоримо вже не перший рік. Ще одне питання до голови ГПУ: що за спецоперація готується до 6 червня, для того, щоб такі люди, які Сергій Клюєв, Олена Лукаш, Дмитро Табачник отримали індульгенцію від ГПУ і змогли спокійно себе почувати у Європі. ЄС вже 1,5 року очікує, що українська прокуратура порушить питання щодо цих панів і пані про порушення ними законів. Або у європейської прокуратури знову не буде жодних інших шансів, окрім як зняти з них санкції. Ми вимагаємо негайно ухвалити ці рішення від ГПУ", - сказав Соболєв.

Зазначимо, що з трійки зазначених осіб зараз нардепом є тільки Клюєв.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ГПУ не оголошувала підозр 4 екс-чиновникам режиму Віктора Януковича: Олені Лукаш, Віктору Януковичу-молодшому, Сергію Клюєву та Дмитру Табачнику.

Раніше повідомлялося, що ГПУ розслідує причетність бізнесмена Ріната Ахметова до фінансування тероризму.