ua en ru

ЄС хоче посилити співпрацю з НАТО через конфлікти навколо Європи

ЄС хоче посилити співпрацю з НАТО через конфлікти навколо Європи Фото: Федеріка Могерині

Хоча ЄС і НАТО різні, але можуть доповнити один одного, вважає Могерини

Європейський союз хоче посилити співпрацю з НАТО з-за конфліктів навколо Європи. Про це заявила верховна представниця ЄС з зовнішньополітичних питань Федеріка Могерини на зустрічі глав МЗС країн НАТО в Анталії, передає Deutsche Welle.

Враховуючи все більшу кількість конфліктів навколо Європи Євросоюз і НАТО хочуть поглибити співпрацю. Ці організації хоч і є "різними", проте могли б доповнювати один одного "в деяких випадках, галузях і діях", - сказала Могерини.

За словами Могерини, для Брюсселя важливо "тісна координація між організаціями на всіх рівнях. Насамперед мова йде про обмін інформацією і "нові види загроз", - зазначила представник Євросоюзу.

Про прагнення кооперації між ЄС та Північноатлантичним альянсом, щоб бути готовим до нових викликів, заявив в Анталії і генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг. Він згадав зокрема український конфлікт і так звану "гібридну війну" в Україні.

Нагадаємо, вчора генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в черговий раз закликав Російську Федерацію вивести свої війська з України.