ua en ru

Ердоган: в туркменському регіоні Сирії немає терористів ІДІЛ

Ердоган: в туркменському регіоні Сирії немає терористів ІДІЛ Фото: Реджеп Тайіп Ердоган

За словами турецького лідера, ніхто не повинен чекати смиренного мовчання Туреччини у відповідь на порушення цілісності кордонів країни

Фронтова авіація Російської Федерації (РФ) в північно-західному регіоні Сирії завдає ракетно-бомбові удари не по позиціях терористичної організації "Ісламська держава", а по регіонах, які населені сирійськими туркменами. Про це заявив турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган, передає видання Anadolu.

"По-перше, в провінції Латакія, де проживають туркмени з Байірбуджака, і на півночі немає цієї терористичної організації. Нехай ніхто нікого не обманює", - сказав він.

За його словами, Анкара тривалий час докладала зусиль до того, щоб такий інцидент не відбувся, і робила необхідні попередження всім зацікавленим країнам, у тому числі і РФ.

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що вступати в війну з Туреччиною Російська Федерація не буде.

Нагадаємо, 24 листопада, турецькі Військово-повітряні сили збили на кордоні з Сирією російський військовий літак Су-24. Туреччина заявила, що літак був збитий за порушення повітряного простору країни, про що військові були попереджені. Всього турецькі війська засікли на своєму кордоні два літаки РФ.

Президент РФ Володимир Путін назвав обстріл російського Су-24 "ударом у спину від посібників тероризму". Російський прем'єр Дмитро Медведєв заявив, що інцидент з російським літаком підірвав відносини Туреччини та Росії, в тому числі економічні.